Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Держпродспоживслужба попередила необґрунтоване фінансування з бюджету за послуги теплопостачання в розмірі 668 875 грн.

Дата: 10.11.2020 08:28
Кількість переглядів: 209

    Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взято участь у робочій групі, створеній розпорядженням органу місцевого самоврядування з розгляду та перевірки економічної обґрунтованості тарифу на теплову енергію, для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії.

     В ході вивчення матеріалів розрахунків тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб бюджетних установ було виявлено факт невідповідності, а саме підприємство подало для встановлення тариф у розмірі 1950,0 грн./Гкал., що суперечить вимогам ст.20 ЗУ «Про теплопостачання».
         Середньозважений тариф на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються  державного чи місцевого бюджету для Івано-Франківської області, оприлюднений на сайті Держенергоефективності встановлено в розмірі 1734,62 грн/Гкал. (без ПДВ).
Виходячи із викладеного, тариф на теплову енергію для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії становитиме: 1734,62*90%=1561,16 грн/Гкал.
відповідно до ст.20 ЗУ «Про теплопостачання».
        Таким чином, розмір тарифів на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб бюджетних установ, рекомендовано до затвердження виконавчим комітетом міської ради, на рівні 1561,16 грн. за 1 Гкал без ПДВ.
        За рекомендаціями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, органом місцевого самоврядування прийнято рішення про встановлення тарифу на теплову енергію на 388,84 грн/Гкал. менше, аніж заявлено суб’єктом господарювання, що дало змогу заощадити необґрунтоване фінансування з бюджету 668 875 грн.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь