Букачівська територіальна громада

Івано-Франківська область

Техніка безпеки – важлива складова при роботах з пестицидами

Дата: 12.05.2020 11:07
Кількість переглядів: 219

Фото без опису

    Весняно-польові роботи у розпалі. Оскільки захист сільськогосподарських культур та   лодових
насаджень практично не можливий без використання пестицидів та агрохімікатів, - всі
працюючі з цими препаратами наражають себе та оточуючих на небезпеку. Важливо знати, що пестициди та агрохімікати – це небезпечні для здоров’я людей речовини, тому поводитися з ними потрібно вкрай обережно.
     Особи, які виконують роботи з пестицидами та агрохімікатами (постійно чи тимчасово), повинні щорічно в обов’язковому порядку проходити медичний огляд, навчання та   структажі з техніки безпеки з наступним отриманням допусків до таких робіт. Не допускаються до роботи особи, молодші 18-річного віку, вагітні жінки та матері-годувальниці, особи після хірургічних операцій (упродовж року) та ті, що мають медичні протипоказання.  атегорично забороняється допускати до роботи осіб у нетверезому стані.
       Для харчування і відпочинку відводять спеціально обладнане місце, не менш як за 200 м з навітряного боку від робочого поля, де мають бути бачок з питною водою, рукомийник, мило, рушник, аптечка першої допомоги.
       Доставку пестицидів на поле і заправку ними обприскувачів здійснюють механізовано, за допомогою спеціальних засобів. Кабіна трактора має бути герметично зачинена і обладнана кондиціонером. У спеку всі роботи з пестицидами належить проводити вранці, а за похмурої погоди – впродовж усього робочого дня.
       Тривалість робочого дня при роботі з надзвичайно небезпечними і високо небезпечними речовинами не повинна перевищувати 4 годин, з рештою пестицидів – 6 годин. Керівники робіт повинні постійно стежити за станом і самопочуттям працюючих. При першому наріканні робітників на своє здоров`я їх негайно відстороняють від роботи, приймають заходи з надання першої та кваліфікованої медичної допомоги.
       Всі ці заходи сприятимуть успішній, продуктивній та безпечній праці робітників,
збережуть їхнє життя та здоров`я.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь